Ads Top

bpost geniet meer van de zon… en betaalt minder

Vervoerder bpost koesterde ambitieuze plannen: het milieuvriendelijkste postbedrijf van Europa worden. En dat doel heeft het bedrijf bereikt, onder andere door vier jaar geleden 15.000 vierkante aan zonnepanelen te installeren op het dak van haar sorteercentrum in Gent.

Dat kon nog beter, vond bpost. Dus nam het op onlangs niet minder dan 6.500 nieuwe zonnepanelen in gebruik, op de daken van de sorteercentra in Charleroi (Fleurus) en Luik (Awans). De nieuwe panelen verdubbelen zelfs de zonne-energiecapaciteit van het bedrijf!

Het gecumuleerde vermogen van de twee nieuwe installaties bedraagt bijna 2 MWp. Elk jaar opnieuw zullen ze ongeveer 1.700.000 kWh produceren, of het equivalent jaarlijks verbruik van circa 500 gezinnen. Deze productie zal grotendeels lokaal verbruikt worden. De panelen voorzien in 20% van de stroom die de twee sorteercentra verbruiken en ze zullen hun elektriciteitsfactuur naar schatting met 13% doen dalen.

veer 10,5 miljoen brieven en 100.000 pakjes. Dat lukt alleen maar met de logistieke expertise van de bpost-medewerkers en geavanceerde technologie die steunt op een duurzaam energiebeleid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.