Ads Top

Energie thema werkbezoek Annemieke Traag aan Haaksbergen

Woensdag 16 augustus bracht gedeputeerde Annemieke Traag een bezoek aan de gemeente Haaksbergen. Wethouder Ellen Prent ontving de gedeputeerde namens de gemeente in het bedrijfspand van Texperium. Doel van het werkbezoek was kennismaking en bekijken hoe de provincie Overijssel en gemeente Haaksbergen kunnen samenwerken bij de realisatie van de ambities op gebied van nieuwe energie.

Tijdens het bezoek gaf gedeputeerde Traag een toelichting op het programma Nieuwe Energie Overijssel en liet ze zich door de wethouder informeren over het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Na het gesprek kregen de bestuurders een rondleiding van directeur Peter Bos door het bedrijf Texperium, gespecialiseerd in textielrecycling, op bedrijventerrein Stepelo. Texperium heeft vorig jaar een grote hoeveelheid zonnepanelen op het dak van het pand aangebracht.

Het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Haaksbergen richt zich vooral op energiebesparing en duurzame energie, met een focus op woningen, bedrijven en de gemeentelijke gebouwen. Ook heeft de gemeente, samen met ondernemers en de provincie, een stevige duurzaamheidsambitie voor bedrijventerreinen. Stepelerveld moet het meest duurzame bedrijventerrein van Twente worden, met duurzame bedrijven, smart roads, energievriendelijke verlichting en zonnepanelen. Ook de overige Haaksbergse bedrijventerreinen worden steeds meer duurzaam.

De provincie Overijssel heeft in het programma Nieuwe Energie Overijssel weergegeven dat in 2023 20 procent van de energieconsumptie duurzaam moet worden opgewekt. De Twentse gemeenten pakken ook de handschoen op. De nog op te stellen Twentse Energie Strategie, met als vertrekpunt het programma van de provincie, brengt in beeld hoe Twente in 2050 energieneutraal kan worden. De hoeveelheid energie die verbruikt wordt mag dan niet groter zijn dan de energie die geproduceerd wordt. Bij de totstandkoming van deze strategie werkt Haaksbergen samen met andere Twentse gemeenten. Ellen Prent is binnen de regio Twente bestuurlijk trekker voor de Twentse Energie Strategie en voor de energiepijler grootschalige duurzame opwekking. Belangrijk hierbij is het stimuleren en enthousiasmeren van lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.