Ads Top

SKB investeert in zonne-energie

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk beschikt sinds kort over maar liefst 200 zonnepanelen op het dak van het ziekenhuis. De zonnepanelen leveren voldoende energie om omgerekend 15 gemiddelde Nederlandse huishoudens volledig van energie te voorzien.
Coen Nieuwenhuis, manager Facilitair van het SKB, is enthousiast over de nieuwe energiebron:”Ons ziekenhuis is bewust bezig met zijn energiegebruik en de plaatsing van de nieuwe zonnepanelen is daar een concreet voorbeeld van. Het SKB beschikt over veel plat dak en is daarom bijzonder geschikt om zonnepanelen te plaatsen. Mede dankzij een subsidie van de provincie Gelderland hebben we de panelen kunnen plaatsen. Onze eigen investering verdienen we in ongeveer 10 jaar terug waarna we nog zeker 10 tot 15 jaar gratis stroom van de zonnepanelen hebben.”
De energieproductie van de panelen is niet alleen voor medewerkers van het SKB te volgen.”Als transparant ziekenhuis leek het ons een goed idee om ook de patiënten en bezoekers inzicht te geven in de actuele energieproductie van de zonnepanelen. Daarom kan iedereen op een groot tv-scherm in de centrale gang op elk moment van de dag zien wat er wordt geproduceerd.” aldus Nieuwenhuis.
Het SKB sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer zonnepanelen geplaatst zullen worden:” We houden de ontwikkelingen op de markt van zonnepanelen nauwkeurig in de gaten. Als er zich opnieuw mogelijkheden voordoen die bedrijfseconomisch interessant zijn, dan sluiten we uitbreiding van het aantal panelen zeker niet uit.” besluit de facilitair manager van het Winterswijkse ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.