Ads Top

Energiezuinige verlichting langs de weg in Amersfoort

De gemeente Amersfoort past de verlichting langs de Rondweg Zuid en de binnenring van de Stichtse Rotonde aan. De armaturen worden aangepast en op sommige plekken vervangen, zodat ze geschikt zijn voor energiezuinige lampen. De gemeente verwacht op jaarbasis een energiebesparing van 126.000 KWh te realiseren, dit is gelijk aan het energieverbruik van 36 huishoudens per jaar. Deze maatregelen zijn in lijn met de ambitie van de gemeente Amersfoort op het gebied van duurzaamheid. .
De armaturen langs de Rondweg Zuid zijn inmiddels aangepast, zodat een lamp van 100 en 150 watt volstaat in plaats van een lamp van 150, 250 en 400 watt. Ook wordt het licht ’s nachts, op tijden wanneer er weinig verkeer is, gedimd. Het verlichtingsniveau blijft hoog genoeg voor goed zicht op de weg..
Na de zomer vervangt de gemeente de versleten armaturen op de binnenring van de Stichtse Rotonde. Ook hier komen armaturen met energiezuinige lampen. Weggebruikers ondervinden weinig tot geen hinder van deze werkzaamheden..
De gemeente Amersfoort onderzoekt de mogelijkheden om op nog meer plaatsen de openbare verlichting te vernieuwen met energiebesparende verlichting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.