Ads Top

Plugwise Smile P1 maakt de slimme meter aantrekkelijk

De stijgende energiekosten die iedereen treffen zijn een terugkerend onderwerp in het dagelijks nieuws. Inzicht in en besparen op energieverbruik wordt voor iedereen belangrijker. Daarom hebben de overheden in Europa besloten om voor 2020 in alle woningen een slimme meter te installeren die dit inzicht kan geven. De mogelijkheden van de slimme meter worden echter op dit moment niet of nauwelijks benut.
Plugwise lanceert daarom de Smile P1 en maakt de slimme meter een aantrekkelijke meter voor huishoudens. Met de Smile wordt de slimme meter namelijk pas echt slim en krijgen huishoudens de kans om te besparen op hun energiekosten.
Plugwise leest op eenvoudige wijze de slimme meter uit met de Smile P1; een apparaat dat via een kabel op de zogenaamde P1-poort van de slimme meter wordt aangesloten en de verbruiksgegevens (elektriciteit en gas) via Wifi draadloos verzendt naar de Plugwise Mobile App of de Plugwise Portal (Android & iOs). Op de app is vervolgens het actuele verbruik zichtbaar in de vorm van meterstanden en grafieken.
De Plugwise Mobile app is gratis te downloaden in Google Play of de App Store op een smart phone of tablet en is geschikt voor Android & iOs. Installatie van de Smile en de app is zeer makkelijk. De app bestaat uit vier onderdelen waarmee een huishouden tot in detail inzicht krijgt in hoofdverbruik, vergelijking met verbruik in het verleden, verbruiksoverzicht per dag/week/maand/jaar en het optimaal energieverbruik via algemene energietips. Zo wordt bijvoorbeeld een prognose berekend voor de energiejaarrekening, zodat bewoners tijdig kunnen ingrijpen wanneer de kosten te hoog worden. Hiervoor kunnen de besparingstips in de app gebruikt worden.
De Plugwise Portal is een beveiligde online website waarin het energieverbruik gedetailleerd en overzichtelijk wordt weergegeven in grafieken. In de grafieken kan het verschil in energieverbruik tussen verschillende periodes worden aangegeven. Deze grafieken zijn eveneens zichtbaar in de app. Bij aankoop van de Smile ontvangt de bewoner een gratis abonnement voor het eerste half jaar.

2 opmerkingen:

  1. Eindelijke een goed product wat de domme 'slimme meter' echt slim maakt! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reinder Sanders is de meest onbetrouwbare persoon die ik ooit heb ontmoet. Wat een EIKEL!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.