Ads Top

Delftse start-up Eternal Sun naar Climate-KIC Venture Competition

De Delftse start-up Eternal Sun is een van de winnaars van de Nederlandse voorronde van de Climate-KIC Venture Competition. Naast Eternal Sun gaat ook de Utrechtse Solease naar de finale in Bologna. De Climate-KIC Venture Competition is gericht op het vinden van dé clean tech starter die de potentie heeft om in Europa toonaangevend te worden met een product/dienst die een bijdrage levert aan het oplossen van het klimaatprobleem. Vijf van de zes finalisten kwamen uit Delft, vier maken deel uit van YES!Delft, het ondernemerscentrum van TU Delft, gemeente Delft en TNO.
De competitie kent twee fases: in elk van de zes landen die deelnemen aan de Climate-KIC vindt een voorronde plaats waar twee afgevaardigden worden gekozen voor het Climate-KIC Innovatie Festival. Dat vindt dit jaar plaats in Bologna, op 1 en 2 oktober. Dit jaar wordt de Climate-KIC Venture Competition voor de tweede keer gehouden.
De winnaars van de voorrondes winnen een voucher met een waarde van 20.000 euro, te besteden bij een van de partijen die deelnemen in de Climate-KIC. In Nederland zijn dat de TU Delft, Universiteit Utrecht, Wageningen UR, TNO en Deltares. Bovendien kregen ze persoonlijke feedback op hun pitch van Steve Blank, serial entrepreneur uit Silicon Valley. In oktober wint de winnaar van de Europese competitie 40.000 euro.
Eternal Sun levert zonnesimulatoren voor het efficiënt testen van zonnepanelen.Het kunnen bepalen van het rendement van zonnepanelen is essentieel voor het succes van zonne-energieprojecten. Eternal Sun maakt met haar zonnesimulatoren op een efficiënte manier inzichtelijk wat het rendement is van elk type zonnepaneel. Eternal Sun wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling en groei van zonne-energie als duurzame energiebron.
De andere deelnemende bedrijven vanuit Delft waren: Elemetal, dat richt zich op het terugwinnen van koper uit afvalstromen, zoals bodemas van afvalenergiecentrales. Koper wordt op dit moment nog niet terug gewonnen terwijl deze grondstof steeds schaarser en duurder wordt. Met het terugwinnen van het koper uit de bodemassen draagt Elemetal haar steentje bij in het verder sluiten van de grondstofkringlopen.
Windchallenge ontwikkelt een kleine innovatieve windmolen voor de bebouwde omgeving. Door de toepassing van nieuwe technologieën en het gebruik van hightech materialen is het mogelijk om de windmolen te plaatsen op daken van gebouwen, lichtmasten en op daken van kassen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.