Ads Top

Eerste CO2 neutrale bruiloft van Nederland

Een gemiddelde bruiloft stoot ruim 10 ton CO2 uit. Dit is meer dan de jaarlijkse uitstoot van een gemiddeld Nederlands huishouden. De oprichters van Duurzame Bruiloft bewijzen dat het ook anders kan, en zelfs CO2-neutraal. Vervoer is bijvoorbeeld een grote CO2 post maar ook eten en drinken en kleding. Met kleine maatregelen en creatieve oplossingen bespaar je binnen de kortste keren 25% op CO2 -uitstoot. Tegelijkertijd kan je veel geld besparen met het nemen van duurzame keuzes. 7 juli 2012 vindt de eerste CO2-neutrale bruiloft plaats in Nederland. Hoeveel je zelf met je bruiloft kunt besparen, is uit te rekenen met de Duurzame Bruiloft CO2-quickscan. Ga hiervoor naarwww.duurzamebruiloft.nl.
Op basis van het CO2 rekenmodel is uit te rekenen hoeveel uitstoot een bruiloft met x aantal gasten oplevert. Het model bevat de berekeningen op gebied van ringen, drukwerk, kleding, eten & drinken, decoraties, vervoer, overnachtingen in hotels, afval en energieverbuik. De Duurzame Bruiloft database reikt oplossingen aan hoe met duurzame alternatieven de CO2-uitstoot te beperken. Voor de resterende uitstoot rekent het model uit hoeveel bomen zouden moeten worden aangeplant om te compenseren tot CO2 neutraliteit.
De database van duurzame bruiloft met de top 10 duurzame huwelijksonderdelen maakt het vinden van milieuvriendelijke alternatieven in Nederland makkelijk. Voorbeelden zijn zoveel mogelijk lokaal inkopen, kiezen voor seizoensproducten, stimuleren van carpooling, digitale uitnodigingen, één voor de gasten centrale locatie en ook tweedehands als je het hebt over kleding, ringen en decoraties. Op deze manier wordt belasting van het milieu beperkt, de duurzame (trouw)industrie gestimuleerd én ook geld bespaard door slim te kiezen, bijvoorbeeld door 'oud goud' te gebruiken voor de ringen, een tweedehands design jurk te kopen en online de uitnodigingen te versturen.
Op 7 juli zal de eerste CO2 neutrale bruiloft gaan plaatsvinden in Amsterdam, van de oprichtster van Duurzame Bruiloft. Dit zal tevens de kick-off zijn van Duurzame Bruiloft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.