Ads Top

Veel animo voor Duurzame Open Huizenroute

Bijna dertig eigenaren van duurzame huizen op de Noord Veluwe houden op 29 oktober open huis tussen 10.00 - 16.00. De opening van de duurzame open huizenroute vindt plaats in Ermelo door wethouder Ton Nederveen van de gemeente Ermelo. De wethouder zal eerst het huis bezoeken van de familie Volgenant en daarna een bezoek brengen aan het duurzame pand van het bedrijf Oosterhoff Poolen. De deelnemende huizen zijn te herkennen aan de vlag van Veluwe Duurzaam.
De huizenroute geeft een goed beeld van de verschillende manieren waaropeen huis en de leefomgeving te verduurzamen valt. Zo kiest de ene woningeigenaar voor een combinatie van aardwarmte en driedubbel glas en de ander voor zonnepanelen of een pelletkachel.
De eigenaren vertellen graag waarom zij voor bepaalde aanpassingen gekozen hebbenmaar minstens zo interessant zijn de ervaringen die worden besproken. Daarbij komen ook verbeterpunten en tips op tafel. Dit alles helpt ons om tot nieuwe en goede ideeën te komen in onze eigen omgeving aldus de heer Ton Nederveen, wethouder van Ermelo.Ook is er een aantal agrarische bedrijven dat deelneemt. Zij hebben een interessant verhaal te vertellen aan collega-bedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.