Ads Top

Mobieltje helpt stroom besparen op licht

De iPhone gebruiken om de lichtsterkte in huis te meten en daarna te horen hoeveel geld je kunt besparen. En met welke energiezuinige lampen. Dankzij de gratis applicatie van verlichtingsfabrikant Megaman kunnen mensen met hun mobieltje hun energierekening terugbrengen en tegelijk het milieu sparen.
Megaman is het eerste bedrijf ter wereld dat een dergelijke mobiele verlichtings app op de markt brengt. Hij is gratis te downloaden via haar website of de App Store. Dankzij drie eenvoudige functies verandert het mobieltje in een soort lichtbesparingsmeter. De applicatie gebruikt de camera als Luxmeter om de helderheid en de lichtsterkte te meten en te beoordelen in de woonkamer, de keuken, badkamer, kantoor, restaurant of school. Afhankelijk van de functie geeft de telefoon daarop een verlichtingsadvies.
Via de camera kan met de lampzoeker ook een foto gemaakt worden van de huidige lamp. Het programma scant en herkent die lamp en geeft daarna een advies om die te vervangen door een energiezuinige LED of CFL lamp.
Een derde handigheidje is de calculator die de energiebesparing uitrekent. Door simpelweg het aantal lampen en de tijd dat ze branden in te voeren, rekent de app uit hoeveel geld en elektriciteit je kunt besparen door over te schakelen op energiezuinige lampen. Ook geeft hij de bespaarde uitstoot aan CO2 weer.
,,Op deze manier laten we mensen zelf ontdekken hoe ze energie kunnen besparen en geld kunnen verdienen. Energiebesparing is onze business en op deze manier tonen we de consument dat hij kan profiteren van alternatieve verlichting," stelt Rolf H. Ibsen van Megaman. ,,Je kunt ook zeggen: haal meer uit je iPhone door er geld mee te verdienen."
Megaman heeft de app al gelanceerd op beurzen en kreeg tot nu toe louter enthousiaste reacties. Veel klanten en relaties gebruiken hem al. Daarom wordt hij nu wereldwijd gelanceerd.
Megaman behoort tot de drie grootste verlichtingsfabrikanten ter wereld en heeft zich met name gespecialiseerd in energiebesparende lampen. Het bedrijf is de innovatieve leider in LED en CFL technologie, doet continu onderzoek en brengt nieuwe uitvindingen op de markt.
Megaman lampen besparen tot 80 procent aan elektriciteit en gaan tot vijftien keer langer mee. Het bedrijf kreeg voor zijn inspanningen de afgelopen jaren een lange lijst van internationale energie- en milieuetiketten en certificaten toegekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.