Ads Top

Van 0 naar 100 km/u in 6 seconden kán elektrisch

Op 30 september nam duurzaam ondernemer Anne-Marie Rakhorst als eerste plaats in de duurzame sportauto, de Fisker Karma. De gelegenheid: een exclusieve bijeenkomst over duurzame mobiliteit. Leondardo DiCaprio nam recent het eerste exemplaar wereldwijd in gebruik, maar gisteren kon dan ook in Nederland een proefrit worden gemaakt.
"Het is belangrijk dat we dit soort duurzame innovaties aan de wereld laten zien", aldus Search-directeur Anne-Marie Rakhorst. "Alleen met concrete voorbeelden tonen we critici dat duurzaamheid loont. Dat het mogelijk is om producten te maken die duurzaam en mooi zijn, en tegelijkertijd ook gewoon geld opleveren. Alleen een bedrijf dat die gouden combinatie opzoekt, overleeft in de toekomst."
Op de bijeenkomst die Rakhorst organiseerde, waren voor elke beurs en voor diverse doeleinden voorbeelden te zien van duurzame mobiliteit, zoals de Binkie, een duurzame vuilniswagen, elektrische fietsen, scooters, tuktuks en vrachtwagens. Maar het pronkstuk was ongetwijfeld de Fisker Karma die dankzij zijn twee elektromotoren niet alleen de zuinigste en schoonste hybride auto van dit moment is, maar tegelijkertijd ook van 0 tot 100 kilometer per uur in 6 seconden accelereert. Een auto die niet alleen qua aandrijving duurzaam is, maar waarin duurzaamheidsprincipes ook in zaken als de lak, de carrosserie, het zonnedak en het interieur zijn toegepast.
Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en een van de sprekers op het evenement, benadrukte net als Rakhorst de kracht van duurzaam ondernemen: "Het gaat om het besef dat we het niet beter krijgen ten koste van elkaar maar met elkaar. Ondernemen zodat mens, natuur en milieu geen verliezers zijn. Dat wordt het paradijs op aarde

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.