Ads Top

Leusdense bedrijven besparen succesvol op energie

De gemeente Leusden heeft bedrijven die in de gemeente gevestigd zijn een gratis energiescan van hun kantoorgebouw aangeboden. Bij 24 bedrijven is een energiescan uitgevoerd. Uit de scan blijkt dat er enorm veel bespaard kan worden.
Deze kantoren kunnen 177 ton CO2 besparen met maatregelen die binnen 5 jaar worden terugverdiend. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 20 huishoudens. Voorbeelden zijn het isoleren van leidingen van stookisolaties, het aanbrengen van hoogfrequente verlichting en het plaatsen van bewegingsmelders. Deze maatregelen kunnen direct worden genomen en leveren een bijdrage van 3,5 % aan energiebesparingsdoelstelling van de gemeente voor 2012.
Maar het besparingspotentieel voor de lange termijn is veel groter. ARAG Rechtsbijstand bijvoorbeeld installeert in het kader van verduurzaming een systeem voor Warmte Koude Opslag voor de energievoorziening van hun kantoorgebouw. Ook heeft ARAG zich tot doel gesteld om hun zogenaamde voetafdruk te reduceren. ARAG greep de energiescan met beide handen aan: “Gratis advies en concrete voorstellen over energiebesparingsmaatregelen zijn altijd welkom, vooral omdat het nu zo actueel is!”
Meer dan de helft van de kantoren heeft zo’n plan van aanpak met concrete maatregelen. Dit levert veel winst op. Bedrijven besparen op hun energiekosten en stoten minder CO2 uit.

1 opmerking:

  1. Waarom moeilijk doen met hoogfrequente tl verlichting als je veel meer energie kan besparen met CCFL wat ook nog een langere levensduur heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.