Ads Top

Reclamezuil met oplaadfunctie

Stadsmeubilairexploitant JCDecaux en energiebedrijf Eneco hebben zaterdag een nieuw type informatiezuil in gebruik genomen op het Rembrandtplein. Deze zuil is voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fietsen, brommers en scooters. Consumenten met een de OV-chipkaart of andere RFID-pas kunnen hun elektrische vervoersmiddel hiermee gratis opladen. Als de pilot slaagt, kan de stad worden voorzien van vele nieuwe oplaadpunten die geen extra ruimte innemen.
Het plaatsen van de reclamezuil, genaamd NRGSPOT, is onderdeel van een pilot-project van JCDecaux en Eneco. De opkomst van elektrisch vervoer zorgt voor een toenemende vraag naar oplaadpunten in de hoofdstad. De NRGSPOT benut de openbare ruimte zo efficiënt mogelijk, omdat het meerdere functies combineert in één object. Op die manier kunnen er honderden nieuwe oplaadpunten ontstaan, zonder dat ze extra ruimte innemen. Dit past in het beleid van JCDecaux om zeer efficiënt met de openbare ruimte om te gaan.
Amsterdam is uitgekozen als pilot-gemeente omdat ze voorop loopt bij de implementatie van elektrisch vervoer. De gemeente stimuleert elektrisch vervoer in de breedste zin van het woord, onder meer door het netwerk van oplaadpunten zowel op straat als in het water verder uit te breiden. Als de pilot succesvol verloopt, zullen er meer reclamezuilen met oplaadfunctie in de stad worden geplaatst. JCDecaux en Eneco onderzoeken op dit moment of in een volgende generatie NRGSPOTS ook oplaadpunten voor auto’s kunnen worden verwerkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.