Ads Top

Shell lanceert Energy Future programma

Dick Benschop, President-directeur Shell Nederland B.V., lanceerde gisteren het Energy Future programma dat is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in en zich betrokken voelt bij de huidige en toekomstige energievoorziening. Uit onderzoek* blijkt dat dit bijna de helft (46%) van de Nederlanders betreft. Samen met andere partijen, waaronder Metro, wil Shell het publiek informeren over, en betrekken bij één van de belangrijkste en complexe, mondiale vraagstukken voor de komende decennia. Eén van de programmaonderdelen is de informatieve film ‘Energy Future’, die vanaf vandaag te zien is op: www.youtube.com en www.energyfuture.nl.
De première van de film ‘Energy Future’, over de voor- en nadelen van de belangrijkste energiebronnen uit onze energiemix tussen nu en 2030, vond gisteravond plaats. Voor deze speciale gelegenheid was de Kop van Java in Amsterdam omgetoverd tot openlucht drive-in bioscoop. Voorafgaand aan de vertoning legde Dick Benschop uit waarom Shell het initiatief tot het Energy Future programma heeft genomen.
“Bij het Nederlandse publiek blijkt zorg en onduidelijkheid te bestaan over de toekomst van onze energie. Daarom heeft Shell het programma zo ontwikkeld dat het voor iedereen toegankelijk is, inspireert en open staat voor visies. Ook de visies van andere partijen,” vertelt Dick Benschop. “Met onder andere deze informatieve film willen we bereiken dat de kijker denkt: vandaag heb ik iets nieuws gehoord en dat zet mij aan het denken over energie.”
Dit najaar zal het Energy Future programma ook Energy Future Circles organiseren op diverse congressen en beurzen. Tijdens deze Circles met diverse experts, van innovatieve ondernemers tot wetenschappers, staat de energietoekomst centraal. “Dit omdat we geloven dat we alle energieoplossingen en -besparingen nodig hebben om aan de toenemende vraag naar energie te voldoen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.