Ads Top

Met de stoommachine door de binnenstad van Utrecht

Twee Friesche paarden met een brandweerkar, een aantal trekkers (waarvan één met woonwagen), een vrachtwagen en een fiets in een parade door de stad. Dit lijkt niet zo heel bijzonder, maar toch is het heel speciaal. Al deze machines lopen namelijk op stoom! Op zaterdag 17 september om 18 uur vertrekt deze stoomparade vanaf Het Spoorwegmuseum voor een tocht door de binnenstad van Utrecht. Dit alles in het kader van het evenement Stoom! dat op 17 en 18 september plaatsvindt in Het Spoorwegmuseum.
De stoomparade start op zaterdag 17 september om 18 uur bij het Maliebaanstation. De route gaat via de Maliebaansingel naar de Wittevrouwensingel, Wittevrouwenstraat en dan via de Voorstraat naar het Neude. Vanaf het Neude en Oudkerkhof zal de parade langs de Domkerk rijden en daarna weer terug via de Nobelstraat en de Maliebaansingel naar Het Spoorwegmuseum. Tijdens de passage langs de Domtoren speelt het carillon van de Dom voor de gelegenheid treinenliedjes.
In het weekend van 17 en 18 september staat Het Spoorwegmuseum in het teken van stoom. Er zijn niet alleen treinen te zien, maar ook walsen, trekkers, kranen, fietsen en allerlei machines. Alles werkt op stoom. Binnen rijden modeltreinen op stoom en laten de EduTRAINers van het museum door middel van een speciale stoomkar zien hoe stoom werkt. De kindertrein op het jumbospoor wordt getrokken door een stoomloc. Tijdens de stoomparade op zaterdag 17 september laten de rijvaardige machines zien wat zij werkelijk kunnen.
Tijdens Stoom! is een tentoonstelling te zien over de laatste stoomlocomotief die in Nederland in de dienstregeling heeft gereden, de NS 3737. Dit pronkstuk viert dit jaar haar 100ste verjaardag. In de museumwinkel is een speciaal magazine over de NS 3737 te koop.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.