Ads Top

Ondernemers uit 21 landen ondertekenen duurzaamheidsmanifest

Zo'n 600 succesvolle internationale ondernemers uit 21 landen komen deze week in Amsterdam bijeen voor de ondertekening van een duurzaamheidsmanifest. Op de conferentie die gehouden wordt van 14 tot en met 17 september in Hotel Krasnapolsky onder de naam 'Change the World' stellen zij persoonlijke en collectieve manifesten op die richtinggevend zullen zijn voor het beleid van hun organisaties in de komende tien jaar. De ondernemers zien in maatschappelijke relevantie de weg naar een duurzame toekomst en vooruitgang in de wereld. Het gezamenlijke Entrepreneurs' Organization Manifest van Amsterdam zal in de slotronde van de conferentie op zaterdag 17 september worden gepresenteerd door Peter Bakker die vorige week is verkozen tot de nieuwe president van The World Business Council for Sustainable Development, een wereldwijde organisatie waarbij 200 multinationals zijn aangesloten die duurzame ontwikkeling willen steunen en bevorderen.
Change the World wordt georganiseerd door Entrepreneurs' Organization Netherlands, een internationaal netwerk van ondernemers. 'Wij willen met Change the World internationale ondernemers inspireren om een stap verder te doen door zich te richten op relevante vooruitgang. Succesvolle ondernemers hebben laten zien dat ze veel kunnen bereiken, dat ze vaak tegendraads en vindingrijk zijn. Daarmee kunnen ze dingen veranderen, dat zit ze in het bloed. Dat kunnen ze dus ook op dit terrein, zeker als zij de handen ineen slaan', aldus Maarten Wolleswinkel, managing partner van Holland Corporate Finance en voorzitter van de conferentieorganisatie.
De conferentiedeelnemers zullen zich laten inspireren door keynotespeakers uit alle richtingen van het internationale bedrijfsleven en van de internationale politiek. De sprekers zullen laten zien dat zij, vaak ingegeven door persoonlijke drijfveren om de wereld te veranderen, heel succesvol zijn geworden door dingen anders te doen. Naast ondernemers zullen ook internationale prominenten spreken als Mohammed Yunus, bedenker van microfinanciering en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, en Kofi Annan, voormalig Secretaris Generaal van de Verenigde Naties en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede.
Een van de andere sprekers, Peter Sage, is een voorbeeld van een succesvol ondernemer die verschillende start-ups tot een commercieel succes heeft gemaakt. Met zijn nieuwste onderneming, Space Energy, doet hij een ambitieuze poging om energy te leveren die is opgewerkt door middel van zonnepanelen die in de ruimte zijn geplaatst.
Software ondernemer Alef Arendsen, besloot na een carriere in de software-industrie het roer om te gooien en richt zich nu met The New Motion volledig op electrisch rijden en het beschikbaar stellen van aantrekkelijke mobiliteit gebaseerd op hernieuwbare energie.
Jachtvlieger en ondernemer Ben Droste zal vertellen hoe hij, na een carriere bij de Nederlandse luchtmacht, tot zijn plannen voor commerciele ruimtevaart is gekomen en waarom hij juist de ontwikkeling van snellere vliegtuigen een bijdrage zal leveren aan de verandering en verbetering van de wereld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.