Ads Top

Nudge-campagne Zonnekracht succesvol van start

Binnen een week hebben 100 consumenten zich bij Nudge aangemeld als ‘Buurtburgemeester’. Daarmee gaat de campagne Zonnekracht nu echt van start: een startbijeenkomst voor de eerste groep Buurtburgemeesters vindt op 3 oktober plaats. Zonnekracht stimuleert het gebruik van zonne-energie op wijkniveau.DetailsVerspreid door heel Nederland gaan de eerste 100 Buurtburgemeesters zich actief inzetten voor het realiseren van zonne-energie in hun wijk. Ze fungeren als coördinator en aanspreekpunt voor enthousiaste buurtbewoners. Nudge ondersteunt hen hierbij, onder meer via een toolbox met communicatiemiddelen en een kant en klaar actieplan. Deze toolbox is tot stand gekomen in samenwerking met experts, zoals Zon-IQ, Greenchoice en Ik ben Ra. Op deze manier kan iedereen Buurtburgemeester zijn, ook zonder specifieke kennis van zonne-energie, en zo een bijdrage leveren aan de transitie naar lokaal opgewekte duurzame energie.
“Het snelle succes van onze wervingscampagne voor Buurtburgemeesters bevestigt de enorme belangstelling van consumenten in zonnepanelen en/of zonneboilers,” aldus Nudge-oprichter Jan van Betten. "Een flink aantal Buurtburgemeesters heeft zelf al zonnepanelen en is daar razend enthousiast over. Daarnaast is er een groep die graag wil investeren in zonne-energie, maar niet weet hoe ze dat moeten aanpakken. Samen met buurtgenoten ervaringen delen en antwoorden krijgen van experts, neemt die drempel weg.”
Onder de 100 Buurtburgemeesters bevinden zich ook enkele ‘echte’ burgemeesters. Naast Bert Blase, burgemeester van Alblasserdam, hebben ook Antoin Scholten, burgemeester van Zwijndrecht, en Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, zich aangemeld. Zij zijn niet alleen ambassadeurs voor deze campagne, maar organiseren ook daadwerkelijk zelf in hun buurt een informatiebijeenkomst om een zonne-energieproject te starten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.