Ads Top

Oranje-Nassau Energie tevreden met resultaat gasreservoir Maasveld

Olie en gas producent Oranje-Nassau Energie B.V  heeft met succes de productietest en de evaluatie van het Q16-Maas gasveld afgerond. Het Q16-Maas gasreservoir dat ligt in het Q16 blok op de Noordzee, is een veld met een totale verwachte productie van 820 miljoen gestandaardiseerde kubieke meter (Nm3) gas. Deze hoeveelheid gas is voldoende om gedurende een periode van acht jaar een stad als Apeldoorn van gas te voorzien.
ONE is in juni dit jaar vanaf de Maasvlakte begonnen met de proefboring naar het gasreservoir Q16-Maas. Het reservoir bevindt zich drie kilometer ten noordwesten van de Maasvlakte op een diepte van ongeveer twee en een halve kilometer onder de Noordzee. Op 18 augustus werd voor het eerst gas aangetroffen. In de afgelopen periode is het gasveld uitgebreid getest en geëvalueerd. De conclusie is dat er voldoende gas aanwezig is om het veld te gaan ontwikkelen.
ONE ontwikkelt het Q16-Maas gasveld samen met joint venture partners Taqa en Energy'06 en EBN B.V., de maatschappij die namens de Nederlandse overheid deelneemt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.