Ads Top

Een gebouw met wanden van zout

Het Informatiecentrum Ecofactorij opent op 10 december zijn deuren. Het gebouw kenmerkt zich door uiterst duurzame innovaties. Zoals warmte- en koudeopslag in zoutpakketten die geïntegreerd zijn met de vloer en de wanden. De warmte van overdag wordt in het zout opgeslagen om 's nachts het gebouw te verwarmen. Er wordt zo nul energie gebruikt voor koelen en verwarmen. Sparkling Projects, opdrachtgever van de bouw, heeft hiermee samen met Brakel Interieurgroep en Autarkis een wereldprimeur.
Het zout staat niet op zich. Het pand heeft een gewaagd ontwerp en zit vol duurzame nieuwigheden. Gerecyclede vloerbedekking, FSC parket, het complete dak met zon-pv, houtpelletkachel, e-oplaadpunt, olivijn grind om CO2 af te vangen, alles Smart Phone gestuurd.
Kortom, het pand staat bol van de innovaties.
De constructie op zich verdient uit architectonisch oogpunt de aandacht. Een betonkern met stalen draagconstructie is de basis. De gevels zijn een interpretatie van het beukenblad, symbool van creativiteit, duurzaamheid en Apeldoorn. De bouw is gerealiseerd door Van Norel Bouwgroep en Hollander techniek, architect is A2 architekten uit Apeldoorn. Tijdens een speciale persmeeting op 22 november a.s. krijgt de pers de gelegenheid voor een rondleiding, het maken van foto's en/of het afnemen van een interview met een van de bedenkers van het pand.
De gemeente Apeldoorn presenteert tijdens dezelfde persbijeenkomst de cijfers van het bedrijventerrein tot nu toe, en benoemt wat de toekomstige fase van de Ecofactorij precies inhoudt. Daarnaast vindt de ondertekening plaats van de overeenkomst inzake de grondoverdracht met VDL Vastgoed ten behoeve van VDL Weweler, het bedrijf dat zich gaat vestigen op de Ecofactorij in Apeldoorn.
Heeft een duurzaam bedrijventerrein in deze tijden van economische crisis wel toekomst? Welke ondernemer wil op dit moment investeren in de aankoop van grond met daarbij de verplichting om extra te investeren in het verduurzamen van zijn bedrijf? Deze vragen komen tijdens de bijeenkomst aan de orde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.