Ads Top

Alle Wensink Mercedes-Benz vestigingen erkend duurzaam

Alle Mercedes-Benz vestigingen van Wensink zijn door BOVAG uitgeroepen tot Erkend Duurzaam Autobedrijf. Dat betekent dat deze bedrijven zo milieuvriendelijk mogelijk werken, maar ook dat ze duurzame mobiliteit aanbieden, dat er veel aandacht is voor het welzijn van de werknemers en dat het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoording neemt. Het is voor het eerst dat het Erkend Duurzaam-certificaat aan een grote dealergroep is uitgereikt.
Brancheorganisatie BOVAG reikt het Erkend Duurzaam-certificaat uit aan bedrijven die de zogenaamde Duurzaam Ondernemen Scan met goed gevolg hebben doorlopen. Dit proces wordt begeleid voor het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en de scan wordt getoetst door ARN (Auto Recycling Nederland). Het certificaat is een jaar geldig.
De Wensink-vestigingen hebben het certificaat verdiend doordat ze bewezen hebben dat maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen een vast onderdeel is van de bedrijfscultuur. Het bedrijf maakt gebruik van groene stroom, besteedt veel aandacht aan energiebesparing en de afvalstromen zijn controleerbaar en zo milieuvriendelijk mogelijk. Daarnaast heeft Wensink een breed aanbod van milieuvriendelijke en zuinige auto’s, zoals de elektrisch aangedreven smart fortwo en de Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL en Vito E-CELL (bedrijfswagen). Diverse personen- en bedrijfswagens van Mercedes-Benz zijn bovendien geschikt voor het gebruik van aardgas (de schoonste fossiele brandstof). Ook het nog duurzamere Groen Gas kan in deze modellen worden gebruikt. Andere duurzame initiatieven van Wensink zijn de inzet van elektrisch aangedreven smarts als vervangend vervoer en de beschikbaarheid van elektrische oplaadpunten bij de vestigingen Zwolle, Arnhem, Heerenveen, Leeuwarden en Groningen. Bij dat alles kenmerken de Wensink-vestigingen zich door de prettige arbeidsomstandigheden en de goede toekomstperspectieven voor werknemers. Alle medewerkers van Wensink zetten zich maximaal in voor een goede relatie met de klanten – ook dát is duurzaamheid. De maatschappelijke verantwoordelijkheid komt verder tot uiting in de sponsoring van bijvoorbeeld de voedselbank, de Innovatie Top 100 en de Stichting Wereldkinderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.