Ads Top

Isolerende raambekleding als dubbel glas niet kan

Als een raam met enkel glas niet door dubbel glas vervangen kan worden, kan isolerende raambekleding toch helpen om energie te besparen. Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal leveren dubbele plisségordijnen met aluminium coating 18 procent minder verwarmingskosten op.
Dubbele plisségordijnen bestaan uit twee lagen stof met daartussen een honingraat structuur om een isolerende luchtlaag te creëren. Het effect van dubbele plisségordijnen met aluminium coating achter enkel glas is te vergelijken met houten binnenluiken. De energiebesparing kan oplopen tot 160 euro per jaar. Gewone gordijnen achter enkel glas besparen een stuk minder. Het sluiten van raambekleding in het stookseizoen, is een relatief makkelijke manier om energie te besparen en het comfort te verbeteren.
Isolerende raambekleding in combinatie met enkelglas geeft een verbetering tot het niveau van dubbelglas. Gewoon dubbelglas is met dit soort raambekleding op te schroeven tot Hoog Rendement HR of HR+ glas. Dit geldt alleen wanneer de isolerende raambekleding gesloten is.
17 Procent van de woningen in Nederland (circa 1,5 miljoen) heeft nog voor meer dan de helft van het glasoppervlak enkel glas. De overige 83 procent van de woningen heeft meestal dubbelglas in de woonkamer, maar vaak nog niet van HR-kwaliteit. Het plaatsen van Hoog Rendements isolatieglas is dan de meest effectieve maatregel om warmteverlies door ramen tegen te gaan, maar is om allerlei redenen niet altijd gemakkelijk uitvoerbaar. Isolerende gordijnen zijn dan een alternatief.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.