Ads Top

Branche tevreden met aanpassing voorstel bijtelling superzuinige auto

RAI Vereniging en BOVAG zijn tevreden met het behaalde resultaat in het dossier superzuinige auto's. Gisteravond bleek een Kamermeerderheid van CDA, VVD en PVV een eerder voorstel om een bijtellingsverplichting voor superzuinige auto's in te voeren, aangepast te hebben.
"Het is goed te constateren dat de Kamer rekening houdt met het geluid van de branche", aldus Olaf de Bruijn, adjunct-directeur van RAI Vereniging. "We zijn tevreden met het nu voorliggende voorstel. Natuurlijk is het minder dan Weekers' oorspronkelijke voorstel, maar de eerdere voorstellen vanuit de Kamer zouden veel negatiever uitpakken." Koos Burgman, algemeen directeur van de BOVAG, vult aan "We kunnen vast stellen dat partijen in de Kamer toch serieus werk maken van schoon en duurzaam autorijden. Er is goed geluisterd naar onze argumenten."
Met het nu voorliggende voorstel is de zakelijke rijder verzekerd van een nihilbijtelling voor superzuinige auto's die minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten gedurende vijf jaar. Die auto moet dan wel voor 1 januari 2014 op naam gesteld worden. Na 1 januari 2014 wordt de bijtelling voor die categorie auto's verhoogd naar 7%.
"Op deze manier krijgt elektrisch rijden de ruimte en stimulans die het verdient en kan Nederland zijn voortrekkersrol weer voortzetten" stelt Burgman. "Partijen geven aan werk te willen maken van schoon en superzuinig rijden. We gaan er dan ook van uit dat als de markt bij het aflopen van de stimuleringsregeling nog steun nodig blijkt te hebben, deze alsnog verlengd kan worden." sluit De Bruijn af.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.