Ads Top

Vattenfall opent het grootste offshore windpark van Scandinavië

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Denemarken opende 22 augustus, samen met de Deense premier Mette Frederiksen en de minister van Klimaat, Energie en Nutsbedrijven Dan Jørgensen Horns Rev3. Dit is Vattenfalls grootste windpark op zee in Scandinavië.

De 49 windturbines op Horns Rev liggen 25-40 km in de Noordzee voor de westkust van Denemarken. Het windpark zal de Deense energieproductie uit wind met ongeveer 12 procent verhogen en levert stroom aan 425.000 huishoudens.

“Horns Rev 3 is het grootste offshore windpark in Scandinavië en hiermee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de transitie van Denemarken naar een hernieuwbaar energiesysteem. Het windpark betekent voor Vattenfall weer een stap verder in onze ambitie om binnen een generatie fossielvrij leven mogelijk te maken”, zegt Magnus Hall, CEO van Vattenfall.

De eerste fundering voor Horns Rev 3 werd in oktober 2017 in de zeebodem geplaatst en de eerste turbines leverden in december 2018 elektriciteit aan consumenten. Tijdens de bouwfase werden de turbines verscheept vanuit de haven van Esbjerg, maar vanaf 2024 zullen ze worden onderhouden van de haven van Hvide Sande, waar Vattenfall een nieuwe servicehub zal oprichten.

“Vanaf het eerste moment van aanleg tot de inhuldiging van Horns Rev 3, zijn we iets minder dan twee jaar aan het werk geweest. Een indrukwekkende prestatie van onze medewerkers en partners die nu het grootste offshore windpark van Vattenfall hebben voltooid. Het bewijst de positie van Vattenfall als een toonaangevende offshore-ontwikkelaar en ons commitment om van wind op zee een hoeksteen te maken in een toekomstig fossielvrij energiesysteem”, aldus Gunnar Groebler, Senior Vice President en Head of Business Area Wind in Vattenfall.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.