Ads Top

Groene stroom: Nederlander last van keuzestress

Meer dan de helft van de respondenten van een onderzoek van energiedirect.nl heeft moeite om keuzes te maken op het gebied van groene stroom. De 'energiehysterie' wordt versterkt door het scala aan mogelijkheden om zelf energie op te wekken en veranderingen rondom energie vanuit de politiek. Vooral de vele en verschillende berichtgeving over wisselende en hogere energietarieven, vraagtekens bij de afkomst van groene stroom en het afbouwen van gas, maken de energiemarkt onoverzichtelijk.

Dat Nederlanders zich bewust zijn dat ze duurzamer met energie moeten omgaan, wordt door dit onderzoek wel onderteund. Veel respondenten schuwen ook de meer ‘extreme’ en ‘ludieke’ maatregelen hierin niet. Zo zou bijna een derde van de respondenten stoppen met bingewatchen om zo energie te besparen. Ook eigen elektriciteit opwekken met een hometrainer en altijd samen douchen zou voor de respondenten een optie zijn om energie te besparen.

Het onderzoek is in juli 2019 in opdracht van energiedirect.nl onder 750 Nederlanders uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Kien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.