Ads Top

Neerhalen schoorsteen en fakkel GZI Emmen live te volgenDe kenmerkende 75 meter hoge schoorsteen en de 100 meter hoge fakkel van NAM’s GZI-terrein in Emmen worden zaterdag 17 augustus met explosieven neergehaald (livecam hier). Oud-medewerkers en zakenpartners zijn uitgenodigd voor dit laatste onderdeel van de sloop van de gaszuiveringsinstallatie. Het zal te volgen zijn via een livestream.

SGS Search en VSM Sloopwerken hebben de locatie bovengronds zorgvuldig gesloopt; de materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Inmiddels staan alleen de grote stalen fakkel en de betonnen schoorsteen er nog. Met gecontroleerde explosies zal de springmeester de twee laatste bouwwerken laten omvallen.

Het opblazen van de schoorsteen en de fakkel markeert het einde van de sloop en het begin van GZI Next. Er blijft een 38 hectare groot vlak terrein over met een aantal wegen en hekwerken en onder de grond leidingen voor onder meer elektriciteit en gas. Dit maakt het terrein zeer geschikt voor een zogenoemde Energy Hub, met een mix van duurzame energiebronnen zoals waterstof, groen gas en zonne-energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.