Ads Top

Groene energie voor volleybalclub KVCR Wara Genk

Onlangs hebben Lydia Peeters, Vlaams minister van Energie, en Wim Dries, burgemeester van Genk, de zonne-installatie ingehuldigd die Luminus op het dak van de sporthal van volleybalclub KVCR Wara Genk heeft geplaatst. Spelers, supporters leden en buurtbewoners van de club konden via een zonnedelenproject mee investeren in de groene energie voor hun eigen sporthal.

In samenwerking met Insaver, een dochterbedrijf van Luminus uit Houthalen-Helchteren gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, en de joint Venture Power2Green die samen met de verzekeringsmaatschappij Integrale werd opgericht voor de financiering en de uitbating van zonnepanelenprojecten, installeerde Luminus 129 zonnepanelen op het dak van de Eurassurhal in Genk. De installatie is goed voor zo’n 36 kWp en zal jaarlijks ongeveer 35.000 kWh groene energie produceren, wat zorgt voor een besparing van ongeveer 8,5 ton CO2 per jaar. De stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd zal gebruikt worden voor de sporthal en de cafetaria.

Een kleine investering voor een groenere toekomst dankzij zonnedelen
Luminus en het bestuur van KVCR Wara Genk boden de leden én alle inwoners van Genk de kans om via Power2Green* en het crowdfunding-platform mozzeno mee te investeren in de zonnepanelen. Dat kon al vanaf 35 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.