Ads Top

Belgische consumenten kiezen vanaf vandaag hun groeneenergie producent via Bolt

De Belgische startup Bolt zet naar eigen zeggen de energiemarkt op zijn kop met revolutionair model. Vanaf vandaag maakt Bolt het mogelijk en gemakkelijk om rechtstreeks energie te kopen van lokale, groene opwekkers. De energiemarkt is vandaag niet transparant, vindt Bolt.

Vanaf vandaag kunnen gezinnen voor het eerst kiezen om bij een Belgische boerderij, tennisclub of bedrijf opgewekte zonne-, wind-, water- of bio-energie af te nemen. Door deze korte keten is herkomst en duurzaamheid gegarandeerd. De afnemer kan dus bijvoorbeeld perfect een kijkje nemen waar haar of zijn energie wordt geproduceerd.

Op dit moment koppelt Bolt kleine initiatieven met de consument. Maar in de toekomst – wanneer de regelgeving het toelaat – hoopt het bedrijf ook gezinnen toe te laten rechtstreeks stroom bij elkaar af te nemen.

Eerste klant is het gezin van Inge Schraepen en Karel Puttemans uit Zelem bij Halen. Samen met hun kinderen Emma en Marie hebben ze elektriciteit van de zonnepanelen van Tennis & Padel Club Zelem uit Halen – waar ze overigens ook zelf tennissen – in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.