Ads Top

'Energieverspilling in huis grote irritatiebron'

De airco aanzetten terwijl het raam openstaat, de lampen aan laten in een verlaten ruimte of de douche minutenlang laten lopen zonder er onder te staan; bijna twee derde van de Nederlanders ergert zich aan de energieverspilling van anderen in huis. Dit blijkt uit onderzoek van energievergelijkingssite EasySwitch.nl naar het energieverbruik van Nederlanders in huis.

Zelf vindt driekwart van de Nederlanders (77 procent) dat ze het nodige in huis doen om energie te besparen. Ook geeft de meerderheid van zowel de mannen (54 procent) als vrouwen (62 procent) aan bepaalde dingen te laten – zoals lang douchen of de verwarming hoog te zetten - uit milieuoverwegingen. Opvallend is dat ondanks deze bewuste houding meer dan de helft denkt dat hun gedrag in huis geen significante bijdrage levert aan een beter milieu.

Een van de meest efficiënte manieren om energie te besparen is het aanschaffen van zuinige elektronische apparaten. De investering in een nieuw, zuinig apparaat verdient zichzelf via een stuk lagere energierekening snel terug. Toch vervangt slechts een kwart van de Nederlanders oude, maar goed werkende, apparaten voor een energiezuinige variant. Wel geeft 69 procent aan bereid te zijn om extra te betalen voor een dergelijk energievriendelijker apparaat zodra deze aan vervanging toe is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.