Ads Top

TNO betrokken bij bouw grootste testfaciliteit voor windturbine rotorbladen

Een consortium van GE Renewable Energy, LM Wind Power en TNO bouwt de grootste testfaciliteit voor windturbinebladen in zijn soort.

In deze testomgeving kunnen de gigantische rotorbladen worden getest onder verschillende omstandigheden. De faciliteit wordt gebouwd in het kader van het driejarige STRETCH-project, dat gedeeltelijk gefinancierd is door het Ministerie van Economische Zaken.

De bouw van de testfaciliteit in het WMC Technology Center van LM Wind Power in Wieringerwerf wordt naar verwachting in november 2020 afgerond.

Windturbines blijven groeien in omvang om zo de kosten van windenergie per kWh te verlagen. Dit vraagt grote inspanningen op het gebied van innovatie en technologische ontwikkeling. De nieuwe testfaciliteit voor rotorbladen maakt het mogelijk om de sterkte en het dynamisch gedrag van rotorbladen te testen en te meten onder de enorme mechanische belastingen die door de grote bladen worden veroorzaakt. De opgedane kennis zal worden gebruikt om bestaande en toekomstige ontwerpen te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.