Ads Top

Slechts een op de vijf woningeigenaren overweegt isolatie

Slechts een op de vijf woningeigenaren overweegt zijn woning te isoleren. Woningeigenaren lijken nog onvoldoende op de hoogte van de subsidieregeling en de voordelen van isolatie, zoals besparen op energiekosten en het hebben van een aangename woning.

Om het isoleren van woningen te stimuleren heeft de overheid tot 31 december van dit jaar de subsidie voor isolatie verhoogd naar ongeveer 30 procent. Van de maatregel wordt nu nog weinig gebruik gemaakt.

Essent roept de markt en overheid op om woningeigenaren bij de hand te nemen door hierin verbeterslagen te maken. Isoleren staat bij veel huiseigenaren niet op hun actielijst. Maar wanneer zij eenmaal de keuze hebben gemaakt, noemen zij twee belangrijke voordelen. De woning wordt een fijnere plek en zij besparen op energiekosten.

In de zomermaanden is het isoleren van woningen geen groot thema voor woningbezitters, terwijl het juist in de zonnige maanden interessant is om woningen te isoleren. Huiseigenaren zijn dan klaar voordat de temperaturen dalen. Zo hebben zij vanaf de eerste herfstdag een behagelijke woning.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.