Ads Top

'Fors grotere bijdrage aan CO2-reductie door warmtenetten van HVC'

In 2019 is de bijdrage die de warmtenetten van HVC leveren aan de CO2-reductie met 53 procent toegenomen. Dit komt onder andere doordat er 40 procent meer warmtelevering was in vergelijking met 2018 en door een hogere CO2-reductie per geleverde eenheid (gigajoule) warmte.

Het aantal afgenomen gigajoules is in 2019 flink gegroeid. Dit komt met name door nieuwe aansluitingen van tuinders in het Alton-gebied in Heerhugowaard. Ook is een record aantal nieuwe en bestaande woningen aangesloten.

In 2020 wordt deze lijn doorgezet. Onlangs is de gevangenis in Dordrecht aangesloten en in Alkmaar wordt onder andere het ziekenhuis op het warmtenet van HVC aangesloten.

HVC geeft sinds 2015 inzicht in de duurzaamheid van de warmtenetten. Het warmte-etiket is een belangrijke bron waarin open en transparant de duurzaamheidscijfers per warmtenet zijn terug te vinden.

De toepassing van warmte levert een grote bijdrage aan de transitie naar een aardgasvrij Nederland. Zo dragen we met het warmtenet bij aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeenten en woningcorporaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.