Ads Top

Marktpartijen zien oplossingen voor energieplannen VV Nieuw Buinen

Er gloort hoop voor de Voetbalvereniging Nieuw Buinen om toch binnen afzienbare tijd te kunnen voorzien in haar eigen energiebehoefte. De voetbalvereniging wacht al geruime tijd op een aansluiting op het energienetwerk voor haar zonnepanelen. Eind mei legde Provincie Drenthe de casus van de voetbalvereniging voor aan marktpartijen in een consultatie en vroeg ze om met een oplossing te komen.

Er reageerden eenentwintig partijen met een mogelijke oplossing, variërend van waterstofproductie, batterijopslag tot het starten van energie coöperatie. N

Het is de bedoeling dat de partijen eind augustus hun projectplannen presenteren. Na de beoordeling van deze plannen op zowel de oplossing, planning als financiële haalbaarheid gaat er één partij daadwerkelijk aan de slag met de casus.

 Er is al veel gesproken over de casus. Zelfs Minister Wiebes heeft het project specifiek benoemt in de media.  Aansluiting is echter nog steeds niet mogelijk en het is onzeker of dit gerealiseerd wordt voordat de SDE+ subsidietermijn verloopt (september 2021). Provincie Drenthe verwacht dat één van de vier overgebleven partijen uit de marktconsultatie de oplossing gaat bieden, zodat VV Nieuw Buinen eindelijk haar zonnepanelen en LED-verlichting kan plaatsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.