Ads Top

TenneT sluit obligatielening van € 1 miljard af

TenneT, de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa, heeft vandaag met succes voor in totaal € 1 miljard aan obligaties uitgegeven aan institutionele beleggers. De uitgifte werd gelanceerd na een Europese road show waarin TenneT haar investeringplannen en de financiering daarvan presenteerde aan investeerders.
ING, Lloyds, Rabobank en RBS treden op als gezamenlijke bookrunners voor de obligatie-uitgifte en BNG as co-lead manager. De overeengekomen uitgifte bestaat uit twee tranches van EUR 500 miljoen elk met looptijden van respectievelijk 7 en 12 jaar.. Er was grote interesse voor de transactie die ongeveer 7 keer overschreven was. De obligaties zullen aan de Amsterdamse beurs genoteerd worden.
De netto-opbrengst van de obligatieleningen zal TenneT gebruiken voor investeringen in het Nederlandse en Duitse elektriciteitsnet. TenneT verwacht de komende 10 jaar 9 tot 11 miljard euro te investeren in het Nederlandse en Duitse netwerk. In Nederland wordt onder andere geïnvesteerd in drie grote projecten in het noorden, westen en zuidwesten van Nederland. Het gaat hier om nieuwe 380 kilovoltverbindingen met een lengte van in totaal ruim 400 kilometer. In Duitsland wordt naast een aantal Noord-Zuid verbindingen geïnvesteerd in diverse kabelverbindingen om grootschalige windparken op de Noordzee aan te sluiten op het hoogspanningsnet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.