Ads Top

Interconnect tekent voor energie-efficiëntie

ISP Interconnect uit ’s-Hertogenbosch heeft zich aangesloten bij de Meerjarenafspraak Energie-Efficiency (MJA3). Daarmee wil zij een actieve bijdrage leveren aan het verhogen van de efficiëntie van het energieverbruik in de ICT-sector. De MJA is een convenant tussen de overheid en bedrijven waarin zij afspreken om de efficiëntie van het energieverbruik jaarlijks met 2 procent te verbeteren.
De MJA is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om de efficiëntie van energieverbruik in de industrie te verlagen. Deelnemers zetten zich in om een verbetering van 2% per jaar te realiseren. Er wordt aandacht geschonken aan de optimalisatie van interne processen maar ook aan het gehele distributiekanaal. Interconnect hield bij het ontwerp van haar datacenters altijd al rekening met energiebesparende maatregelen. Door deelname aan het MJA is de intentie om energie-efficiënter te werken formeel vastgelegd.
Als deelnemer aan de MJA zal Interconnect zich actief bezig houden het verbeteren van energie-efficiëntie binnen de ICT-sector. Ook het nieuw te realiseren datacenter in Eindhoven draagt daar aan bij. Door gebruik van nieuwe koeltechnieken en innovaties op het gebied van energiebesparing zal de Power Usage Effectiveness gemiddeld op 1,15 uitkomen. Daarmee zal het een van de efficiëntste datacenters in Nederland worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.