Ads Top

TenneT en Mitsubishi Corporation investeren samen in vier Duitse offshore-netaansluitingen

TenneT en Mitsubishi Corporation hebben hun samenwerking in twee Duitse offshore-hoogspanningskabelprojecten, BorWin1 en BorWin2, officieel bekrachtigd. Met een toegezegde kapitaalinjectie van maximaal EUR 240 miljoen krijgt Mitsubishi een belang van 49% in beide projecten. Tegelijkertijd hebben beide partijen een contract ondertekend voor een investering in nog twee offshore-projecten, HelWin2 en DolWin2. Daarin krijgt Mitsubishi met een investering van maximaal EUR 336 miljoen ook een belang van 49 procent  
De geplande hoogspanningskabels, waar een totale investering van EUR 2,9 miljard mee gemoeid is, gaan een aantal offshore-windparken in het Duitse deel van de Noordzee verbinden met het elektriciteitsnet op het Duitse vasteland. De kabels hebben een totale capaciteit van 2,8 gigawatt, wat zo'n 30 procent vertegenwoordigt van de totale hoeveelheid capaciteit aan windenergie die de Duitse regering op de Noordzee wil realiseren.
TenneT exploiteert momenteel twee aansluitingen van windparken in het Duitse deel van de Noordzee op het Duitse elektriciteitsnet en werkt aan nog eens acht andere projecten. Deze essentiële infrastructurele projecten vertegenwoordigen een transportcapaciteit van 5,3 gigawatt aan hernieuwbare energie, wat gelijk staat aan de stroomconsumptie van 5 miljoen huishoudens. Met deze projecten heeft TenneT al een ongekend bedrag van zo'n EUR 6 miljard aan offshore-infrastructuur toegezegd. Daarmee is het de grootste investeerder in de Energiewende, de energietransitie in Duitsland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.