Ads Top

Eerste paal de grond in voor het duurzaamste warmtebedrijf van Nederland

Donderdag 31 januari  slaat Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland en voorzitter Energy Board) de eerste paal voor de BioWarmteCentrale van Stadsverwarming Purmerend B.V. (SVP). Voorafgaand hieraan zullen Kees van der Klein (directeur SVP) en Jaap Bond het woord voeren. Vervolgens tonen leerlingen van Daltonbasisschool “de Akker” hun –speciaal voor deze gelegenheid gemaakte– statement voor een duurzamere wereld en onthullen de naam van de nieuwe centrale.  Deze ceremonie vindt plaats op Contact 1a (Baanstee-Oost) in Purmerend.
Met de BioWarmteCentrale (BWC) gaat SVP vanaf medio 2014 zelf haar warmte produceren. Tachtig procent van de warmtevraag wordt hiermee duurzaam opgewekt. De BWC wordt gestookt op houtsnippers. Deze houtige biomassa komt uit het reguliere onderhoud van bossen en landschappen en wordt geleverd door Staatsbosbeheer. Hout is een duurzame, hernieuwbare grondstof. Bomen leggen namelijk CO2 vast in hout. Bij verbranding van hout neemt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet toe. Bij de verbranding van aardgas, olie en steenkool gebeurt dit wel.
Met de ingebruikname van de BWC spaart SVP op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit, wat gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van 16.000 auto's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.