Ads Top

Nieuwe voorstellen voor Energielijst 2013

Innovatieve en energie-efficiënte bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan, komen in aanmerking voor de Energie InvesteringsAftrek (EIA). Agentschap NL past deze lijst jaarlijks aan. Tot 1 september kunnen ondernemers nieuwe voorstellen indienen voor de Energielijst 2013.
De Energielijst is een overzicht van alle energiezuinige bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de Energie InvesteringsAftrek (EIA). Voorbeelden zijn energiezuinige koeling, energiezuinige verlichting of warmtepompen. De lijst bevat een omschrijving van het type middel en van de eisen aan de energiezuinigheid. De EIA is een generieke regeling. Alle middelen die aan de gestelde rendementseisen voldoen, komen ervoor in aanmerking. Met de EIA kunnen ondernemers 41,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van hun fiscale winst. Gemiddeld gaat het om een netto belastingvoordeel van ongeveer 10%.
Ieder jaar heeft het bedrijfsleven de mogelijkheid om nieuwe energie-efficiënte bedrijfsmiddelen toe te voegen aan de Energielijst. Ook is het mogelijk een verzoek in te dienen om een middel op de lijst aan te passen. Vorig jaar zijn circa 60 voorstellen ingediend. In de meeste gevallen ging het om (kleine) aanpassingen van bestaande middelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.