Ads Top

Opinie: Is schaliegas wel een 'game changer'?

Ooit van guar gehoord? Tot voor kort ik ook niet. Uit deze bonensoort wordt een goedje gebrouwen dat essentieel is voor het proces van ‘fracking’ om schaliegas uit de grond te halen. Guartekorten hebben echter tot grote onrust bij de gasmaatschappijen in de Verenigde Staten geleid. Hun winsten staan onder druk omdat de prijzen van de bonen in 2012 drastisch zijn gestegen. Misoogsten in de belangrijkste guarproducerende landen India (80% van de wereldproductie) en in mindere mate in Pakistan zijn daar debet aan. Daarnaast spelen in die landen endemische vormen van corruptie, uitbuiting en kinderarbeid op de guarvelden.

1 opmerking:

 1. Er breekt een nieuw tijdperk aan voor het boren naar schaliegas.

  De nieuwste methode maakt geen gebruik meer van grote hoeveelheden water, zand en chemicaliën, maar van een gel die bestaat uit niets anders dan LPG.

  Zie http://fibronot.nl/nieuwsartikel119-2012-schaliegas-fracken-zonder-water-zand-en-chemicalien/

  en alles over schaliegas op:

  http://fibronot.nl/dossier-schaliegas/

  Dat boormaatschappijen op dit moment problemen hebben om rendabel te werken komt door de enorme hoeveelheid schaliegas die in de VS geproduceerd wordt waardoor de gasprijzen voor de Amerikaanse consumenten en bedrijven al met bijna 50% zijn gezakt ten opzichte van de prijs van twee jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.