Ads Top

DNV KEMA ontwikkelt labs voor hoogspanningscomponenten in Brazilië

DNV KEMA Energy & Sustainability gaat SINAEES, de Braziliaanse vereniging van elektrotechnische bedrijven en de nationale agentschap voor de industrie SENAI, helpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuw laboratoriumcomplex voor hoogspannings- en hoogvermogenstesten. Het startsein voor het project is op 13 augustus gegeven tijdens een ceremonie in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse provincie Minas Gerais. Hier ondertekenden SENAI en vertegenwoordigers van het provinciebestuur een overeenkomst ter ondersteuning van het laboratoriumproject. De laboratoria worden gebouwd in de stad Itajubá, Minas Gerais. De laboratoria zullen naar verwachting in 2015 operationeel zijn.
De stijgende vraag naar elektriciteit voor de snel groeiende economie van Brazilië maakt de bouw noodzakelijk van moderne faciliteiten waar apparatuur voor de regionale elektriciteitsnetten kan worden getest en gecertificeerd. DNV KEMA is gekozen als consultant vanwege het feit dat het bedrijf al 75 jaar ervaring heeft met het testen van hoogspanningscomponenten en het ontwerpen van laboratoria.
Tot de werkzaamheden van DNV KEMA zullen behoren het ontwerp, bouwtoezicht, hulp bij aanbestedingen en definitieve controle en kalibratie van de apparatuur in de laboratoria. De nieuwe laboratoria zullen een belangrijke rol zullen spelen in de verdere ontwikkeling van de Braziliaanse elektriciteitsindustrie en zullen als katalysator dienen voor groei op het gebied van de binnenlandse productie van hoogspanningscomponenten.
"Met de bouw van de laboratoria verwachten we betere diensten te kunnen leveren aan bedrijven in de elektrotechnische sector en te kunnen bijdragen aan de versterking van hun positie en de duurzame ontwikkeling van het land", aldus Lúcio Sampaio, directeur van SENAI.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.