Ads Top

Nederlanders denken jaarlijks € 318 miljoen te kunnen besparen op energie

Eén op de drie Nederlanders denkt jaarlijks te kunnen besparen op de energierekening. Gemiddeld denken de respondenten  € 132,60 per jaar te kunnen besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit blijkt uit onderzoek van Energiebesteding, gespecialiseerd in het collectief aanvragen van offertes voor onder andere energie.   
In totaal telt Nederland 7,2 miljoen woningen (bron: CBS). Zo kunnen Nederlandse huishoudens theoretisch in totaal ruim € 318 miljoen besparen op de energierekening.
Mannen denken met 40% vaker te kunnen besparen op energie dan vrouwen (26%). Mannen staan tevens meer open voor het vrijblijvend gebruik maken van het gezamenlijk aanvragen van offertes dan vrouwen; 40% van de mannen zou hier (zeker of waarschijnlijk) gebruik van maken versus 23% van de vrouwelijke respondenten.
67,5% is bekend met de mogelijkheid om samen met andere consumenten offertes voor de levering van energie aan te vragen waarvan 31,6% bereid is om deel te nemen. Echter slechts 8,7% neemt op dit moment gas en elektra af via een collectief.
Energiebesteding helpt consumenten en bedrijven samen slim in te kopen. Een aantal keer per jaar organiseert Energiebesteding een collectieve inkoop voor o.a. elektriciteit, gas en zonnepanelen en selecteert de beste aanbieding op prijs, kwaliteit én service.
Energiebesteding ontzorgt het gehele traject, vanaf het opstellen van strenge inkoopcriteria, benaderen leveranciers, vergelijken offertes tot het beoordelen van de criteria op kwaliteit en service. De klant ontvangt van Energiebesteding het beste aanbod en beslist vervolgens zelf of hij/zij de offerte accepteert of afwijst. Indien de klant de offerte accepteert, sluit de klant het contract rechtstreeks af met de leverancier. Energiebesteding(.nl) is dus geen tussenpersoon, leverancier of vergelijkingssite, maar een handige en krachtige inkoopapplicatie voor iedereen. Gratis én vrijblijvend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.