Ads Top

Seminar waterstof in aardgas

Op 20 september presenteren GasTerra, Eneco, Joulz en Stedin op Ameland de resultaten van een uniek experiment met het bijmengen van waterstof in aardgas. Waterstof kan, mits duurzaam geproduceerd, worden gezien als een alternatieve energiedrager voor de toekomst. Het bijmengen van waterstof in aardgas spaart niet alleen ons milieu, maar ook onze gasvoorraad.
De afgelopen vier jaar werd in toenemend volume (tot maximaal twintig procent) waterstof bijgemengd in het aardgasnet van appartementencomplex Noorderlicht in Nes, Ameland. In die periode is onderzoek gedaan naar de invloed van waterstof op verschillende soorten leidingmaterialen en gastoestellen zoals HR-ketels en kooktoestellen. Is duurzaam geproduceerd waterstof inzetbaar in de gasvoorziening? Wat betekent bijmenging voor toestellen, gasmeters en appendages? Wat is het effect op het verbrandingsproces? Dit zijn vragen die tijdens het seminar aan bod komen.
Het seminar is op deze schaal (14 woningen) voor Europese begrippen een uniek project. De kennis die hierbij is opgedaan, wordt beschikbaar gesteld voor een groter onderzoek dat Gasunie en DNV KEMA in samenwerking met Greenpeace in Duitsland gaan uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.