Ads Top

AVR start aanleg warmtenet Rotterdam

AVR, onderdeel van de Van Gansewinkel Groep, is gestart met de eerste werkzaamheden voor de distributie van warmte via een nieuw warmtenet naar Rotterdam-Zuid. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaf hiertoe 18 januari het startsein op het terrein van AVR Rozenburg. Tot medio 2013 werkt het Warmtebedrijf Rotterdam aan een pijpleiding van 26 kilometer tussen AVR Rozenburg en Rotterdam-Zuid. Als het warmtenet gereed is, kunnen zo’n 50.000 huishoudens en bedrijven worden voorzien van duurzame stadverwarming. AVR heeft hiervoor een langjarige overeenkomst gesloten met het Warmtebedrijf Rotterdam. De komende 30 jaar zal AVR restwarmte die vrijkomt bij afvalverbranding in de vorm van warm water leveren aan het net.
Door deze vorm van stadsverwarming hoeft veel minder warmte te worden opgewekt met kostbaar aardgas. Bovendien is de warmte die vrijkomt bij het verbrandingsproces van AVR voor meer dan 50 procent biogeen (biologische of organisch materiaal); de CO2-uitstoot is dus laag. Door de aanleg van het warmtenet wordt jaarlijks 70 tot 80 kiloton minder CO2 uitgestoten, zo heeft het Warmtebedrijf Rotterdam berekend. Het warmtenet past dan ook perfect binnen de doelstelling van het Rotterdam Climate
Initiative om de CO2-uitstoot in de stad substantieel te reduceren. AVR wil de ‘kachel van Rotterdam’ zijn en zoveel mogelijk restwarmte op een duurzame manier ter beschikking stellen aan de stad. De afvalverwerker en energieleverancier werkt samen met de gemeente en het Warmtebedrijf Rotterdam dan ook een plan uit met de intentie om naast de 50.000 huishoudens in Rotterdam-Zuid ook circa 50.000 huishoudens en bedrijven in Rotterdam-Noord van duurzame warmte te voorzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.