Ads Top

Zonnepanelen goedkoper dan stroom van energiebedrijven

Stroom van zonnepanelen op de eigen woning is nu voordeliger dan stroom van energieleveranciers. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar tachtig procent gedaald. De prijs die consumenten voor elektriciteit betalen, stijgt juist.
Dit blijkt uit een analyse van de Nederlandse energiemarkt door Natuur & Milieu, vandaag gepresenteerd in het radioprogramma Vroege Vogels  van de VARA. Natuur & Milieu organiseert in samenwerking met de ASN Bank de inkoopactie Zon Zoekt Dak voor iedereen die zonnepanelen wil, maar tot nu toe werd weerhouden door de prijs of praktische bezwaren. Door gezamenlijke inkoop kunnen mensen goedkoop en eenvoudig zonnepanelen aanschaffen.
De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar met tachtig procent gedaald. De prijs van een kilowattuur “eigen” zonnestroom bedraagt op het moment 21 cent, terwijl energieleveranciers nu al 25 cent rekenen. In 25 jaar kan een consument enkele duizenden euro’s besparen door zonnepanelen op zijn dak te leggen. ‘De keuze  is: spek je je eigen portemonnee of die van je energieleverancier?’ aldus Ron Wit van Natuur & Milieu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.