Ads Top

Tienduizenden bewoners Hoeksche Waard overgestapt op slimme meters

Stedin heeft het grootschalig plaatsen van slimme energiemeters in de Hoeksche Waard afgerond. Op 37.000 adressen in de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen heeft de netbeheerder aan consumenten en bedrijven de slimme meter aangeboden. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen.

Van januari tot en met juli 2014 heeft Stedin bij consumenten en kleinzakelijke klanten in de Hoeksche Waard slimme meters aangeboden. Met een weigeringspercentage van slechts 1,5 procent heeft de netbeheerder de pilot van de aanbieding van slimme meters naar tevredenheid afgerond. De opgedane ervaringen worden gebruikt voor de installatie van slimme meters in de rest van het verzorgingsgebied, zoals de provincie Utrecht en overige delen van Zuid-Holland. In 2020 moeten alle consumenten en bedrijven in Nederland een slimme meters aangeboden hebben gekregen.

De plaatsing van de meters in de Hoeksche Waard wordt gemiddeld beoordeeld met een rapportcijfer van 7,6. Ruim een kwart van de klanten zegt nu al overtuigd te zijn dat een slimme meter hen veel beter inzicht geeft in het energieverbruik en helpt energie te besparen. Waar het grootste deel van de klanten de slimme meter als vanzelfsprekend heeft geaccepteerd, heeft één op de tien klanten de meters bewust genomen met de overtuiging dat de slimme meter hen gemak brengt én voorbereidt op een duurzame toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.