Ads Top

NAM voert onderhoudswerkzaamheden uit op Ameland

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wint al ruim dertig jaar gas op en nabij Ameland uit gasvelden onder de Noordzee en de Waddenzee. De aanwezigheid van NAM is zichtbaar met twee productieplatforms voor de Noordzeekust. Aan de oostkant van het eiland nabij ‘Het Oerd’ ligt een gasproductielocatie verscholen tussen de duinen. Om de productie uit de gasvelden op peil te houden voert NAM geregeld onderhoudswerkzaamheden uit op de productielocaties. Zo ook in de komende maanden op de landlocatie.

Als eerste voert menonderhoud uit aan een gasproductieput op de landlocatie. Om mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken gebruikt NAM de strandopgang nabij Ballum. Verder slaan we het materiaal tijdelijk op op het NAM-terrein aan de Reeweg.

Vanaf half oktober tot en met half november 2014 zijn we ook bezig met andere onderhoudswerkzaamheden. Op deze website kunt u binnenkort meer informatie vinden over deze werkzaamheden. Ook repareren wij rond januari 2015 een gasproductieput. Hiervoor gebruiken we een boortoren, die geen  nieuwe gasputten gaat boren, maar waarmee we alleen onderdelen uit de bestaande gasput vervangen. Naar verwachting voeren we in 2015 3en 2016 ook werkzaamheden uit op de platforms voor de kust.Wij informeren de belanghebbenden vooraf over deze werkzaamheden.
.



Gaswinning op en bij Ameland

NAM wint al ruim dertig jaar gas op en nabij Ameland uit twee gasvelden onder de Noordzee en de Waddenzee. Op dit moment is de jaarlijkse aardgasproductie van NAM bij Ameland gelijk aan het jaargebruik van alle huishoudens in de provincie Friesland. Hiermeer leveren de gasvelden een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse energievoorziening. NAM geeft invulling aan het zogeheten kleineveldenbeleid van de Nederlandse overheid door ook deze relatief kleine gasvelden te exploiteren, om zo het grote Groningen gasveld te sparen. Sinds de invoering van dit beleid in de jaren zeventig zijn er zo’n 175 kleine velden met voorrang in productie genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.