Ads Top

EnergieFlex en Liander laten Nederlander prepaid-energie besparen

EnergieFlex, de eerste aanbieder van prepaid-energie, en Liander, de grootste netbeheerder van Nederland, hebben een overeenkomst gesloten om het energiegebruik van hun beider klanten via een slimme meter te gaan monitoren. Doel is om mensen fors te laten besparen op gas en elektriciteit en hen bewuster met energie te laten omgaan. Het project kan ook leiden tot minder afsluitingen.

Bij prepaid-energie kopen klanten voor 30 dagen stroom en gas. Als dat tegoed op is kunnen ze het opwaarderen. Daardoor worden oplopende betalingsachterstanden en hoge eindafrekeningen voorkomen. Na Amerika en Engeland wint het fenomeen ook in Nederland steeds meer terrein. Het is vooral populair bij gezinnen die financieel minder draagkrachtig zijn, studenten, expats en mensen die meer grip willen krijgen op hun energieverbruik. Ook klanten die bij andere energieleveranciers zijn afgesloten, kiezen vaak voor prepaid-energie.

Aanbieder EnergieFlex maakt gebruik van de slimme meter, waardoor op afstand precies te zien is hoeveel energie iemand verbruikt heeft. Samen met netbeheerder Liander is het bedrijf het project 'bewuster omgaan met energie' gestart. De aftrap hiervoor werd gegeven in het hoofdkantoor van Liander in Arnhem.

In de komende zes maanden krijgt elke klant van Liander die zich aanmeldt bij EnergieFlex gratis een slimme meter. Zo kan EnergieFlex dagelijks het verbruik monitoren. Klanten ontvangen elke week een e-mail met hun dagelijkse verbruiksgegevens voor elektriciteit en gas. Zo laat EnergieFlex zien op welke dag ze het meeste energie hebben verbruikt en wat de kosten daarvoor zijn.

Daarnaast krijgen klanten allerlei besparingstips. Bijvoorbeeld om iets korter te douchen met een waterbesparende douchekop. Of een slimme thermosstaat te gebruiken en die een graadje lager te zetten. Of om de wasmachine 's avonds en in het weekeinde tegen laagtarief te laten draaien.
,,Dat leidt tot een besparing van energie en van euro's. Een gemiddeld huishouden kan met enkele eenvoudige aanpassingen en een bewuster gebruik van verwarming en apparatuur tot 50 euro per maand besparen. Dat is 600 euro per jaar," zegt bestuurder Siva Kandiah van EnergieFlex.

Liander beheert het energienetwerk in de provincies Gelderland, Noord-Holland en Flevoland en in grote delen van Friesland en Zuid-Holland. Het zorgt voor het transport van elektriciteit bij ruim 2,9 miljoen huishoudens, bedrijven en instellingen en het transport van gas bij 2,1 miljoen adressen.
EnergieFlex is de eerste aanbieder van prepaid-energie en daarmee een pionier op dit gebied.
Prepaid-energie biedt onder meer een oplossing voor wanbetalers en risicovolle klanten. Vanwege de hogere energielasten, oplopende werkloosheid en crisis kunnen zo'n 300.000 Nederlanders hun energierekening niet meer betalen. Jaarlijks worden 30.000 tot 40.000 huishoudens afgesloten van energie. In de meeste gevallen door een onverwachte hoge eindafrekening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.