Ads Top

Utrechtse kennisinstellingen werken samen aan gezonde en duurzame stad

Samenwerken aan een gezonde en duurzame stad. Dat is de gezamenlijke ambitie van de Utrechtse kennisinstellingen. In de week van 6-10 oktober vindt voor de derde keer SURE plaats, hét evenement voor duurzame innovatie in de regio Utrecht. In deze week organiseren de Utrechtse kennisinstellingen in samenwerking met de Economic Board Utrecht verschillende activiteiten rondom drie kernthema’s: Healthy Urban Living, Circular Economy en Smart Sustainable Cities.

Steden worden steeds meer het natuurlijke leefgebied van mensen. Tegenwoordig leeft ongeveer 50% van de wereldbevolking in steden. Rond 2050 zal dit percentage rond de 70% liggen. De concentratie van veel mensen op een relatief kleine oppervlakte heeft gevolgen voor de leefbaarheid in de stad. Samen met het bedrijfsleven en de overheden werken de Utrechtse kennisinstellingen intensief samen aan het realiseren van een gezonde en groene stad. Duurzame ontwikkeling is daarin een cruciale factor. Een goede balans tussen people, planet en profit is hierbij steeds het uitgangspunt.

SURE 2014 biedt een breed én verdiepend programma. De activiteiten tijdens het evenement variëren van presentaties van succesvolle duurzame innovaties, dialoogsessies, een expositie van HKU-studenten tot een Sustainable Pubquiz, en van een studentensymposium, een Sustainable Experience Tour, interactieve discussies tot een groot Stadsdebat in de Stationshal.

Op dinsdag 7 oktober organiseert de Universiteit Utrecht, als een van de partners, een dag met verschillende activiteiten. Het programma van de hele week is te vinden op www.sure-utrecht.nl. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.