Ads Top

Vereniging Eigen Huis start isolatiecampagne 'Local Warming'

Vereniging Eigen Huis start de landelijke Local Warming-campagne voor betere woningisolatie en meer wooncomfort. Uit eigen onderzoek blijkt dat veel huizen die voor 1970 zijn gebouwd door slechte isolatie aanzienlijk minder energiezuinig en comfortabel zijn dan mogelijk is. Veel voorkomende ergernissen als optrekkende kou, tocht en vocht in huis worden dikwijls geaccepteerd als vervelende eigenschappen die nu eenmaal bij een ouder huis horen. Een warm vest, dekentje voor op de bank en de verwarming een tandje hoger zetten zijn veel gebruikte huismiddeltjes voor deze kwalen. Toch zijn de problemen in veel gevallen relatief simpel te verhelpen door het huis beter en slimmer te isoleren. Door de Local Warming Check op www.localwarming.nl te doen kan iedereen ontdekken of de isolatie van zijn huis te vergelijken is met een tochtig hondenhok of met een comfortabel paradijsje.
Local Warming is het opwarmen en vasthouden van de warmte in het huis door betere en slimme isolatie. Local Warming verbetert het wooncomfort en vermindert het energieverbruik wat voor lagere kosten zorgt en het milieu spaart.
Algemeen directeur Marlies Pernot van Vereniging Eigen Huis licht toe waarom gekozen is voor de term 'Local Warming': 'De afgelopen jaren stonden in het teken van global warming. Dit probleem is zo omvangrijk dat het voor veel mensen moeilijk is te achterhalen hoe ze zelf het beste een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van hun energieverbruik. Wij brengen het wereldwijde probleem naar een kleinere schaal en koppelen het besparen van energie in huis aan het directe voordeel dat mensen hebben van een goed geïsoleerde woning: een hoger wooncomfort.
Met deze campagne wil Vereniging Eigen Huis huiseigenaren oplossingen bieden om het wooncomfort te verbeteren en geld te besparen op de energierekening. De speciale Local Warming Check is ontwikkeld om eenvoudig en snel in kaart te brengen hoe geïsoleerd en comfortabel uw huis eigenlijk is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Iedereen die deze online check doet, maakt bovendien kans op isolatie ter waarde van maximaal 2.500 euro om zijn huis zo comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.