Ads Top

Mourik draagt steentje bij aan de energiebehoefte van de toekomst

TenneT bouwt in Wateringen een nieuw 380kV/150kV station om aan de toenemende vraag aan elektriciteit te kunnen blijven voldoen. In opdracht van Mourik Bouw worden door Mourik E&I en Mourik Installatietechniek de gebouwgebonden installaties ontworpen en aangebracht, evenals de terreinverlichting en vuilwaterpompinstallaties.
Bij het ontwerpen van de terreinverlichting heeft Mourik behalve naar de lichtopbrengst ook naar twee andere belangrijke zaken gekeken. Het vermogen van de verlichting is sterk gereduceerd en de levensduur van de lichtbronnen is onder de loep genomen. Hierdoor worden de verbruiks- en onderhoudskosten aanzienlijk lager terwijl de investering nagenoeg gelijk is aan een conventioneel ontwerp.
Bij het ontwerp van de terreinverlichting is er behalve naar de lichtopbrengst ook naar twee andere belangrijke zaken gekeken. Het vermogen van de verlichting is sterk gereduceerd en de levensduur van de lichtbronnen is onder de loep genomen. Hierdoor worden de verbruiks- en onderhoudskosten aanzienlijk lager terwijl de investering nagenoeg gelijk is aan een conventioneel ontwerp.
De terreinverlichting bestaat uit werkverlichting voorzien van IQL-lampen met een levensduur van circa 60.000 uur, straatverlichting wordt voorzien van PL-lampen met een levensduur van circa 20.000 uur en de lage orintatieverlichting wordt voorzien van LED met een levensduur van circa 50.000 uur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.