Ads Top

Essent start procedure tegen 'misleidende reclame' van NLEnergie

Essent gaat stappen nemen tegen concurrent Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) wegens ondoorzichtige, onvolledige en smakeloze reclames. In ieder geval zal een klacht worden ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC), maar ook de gang naar de rechter sluit Essent niet uit.
In een TV commercial wordt gesteld dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste is en dat consumenten betalen voor de overname door RWE. Beide suggesties zijn onjuist. Uit recent onder zoek van de Vastelastenbond blijkt dat de Nederlandse Energie Maatschappij in veel gevallen juist duurder is dan veel andere aanbieders, waaronder Essent.
De tariefvergelijking in de printcampagne  van de Nederlandse Energie Maatschappij  is volstrekt ondoorzichtig, onvolledig en misleidend. De TV commercial die de Nederlandse Energie Maatschappij nu uitzendt, is bovendien ronduit smakeloos.
Er wordt op een onsympathieke manier ingespeeld op nationalistische sentimenten door te verwijzen naar 'Hollandse' tarieven. De suggestie daarin dat klanten van Essent hogere tarieven betalen vanwege de overname door RWE is absoluut onjuist. Door de samenwerking met RWE kan Essent juist effectiever energie inkopen en slimmer produceren. Voor onze klanten betekent dit dat zij kunnen rekenen op een sterke en stabiele energieleverancier die levert voor een uitstekende prijs. Essent is ook eens nog de grootste producent van groene stroom in ons land.
Essent dient nu bij de Reclame Code Commissie een klacht in tegen zowel de advertentie als de TV commercial, vooral omdat de suggestie dat Essent duurder is dan de Nederlandse Energie Maatschappij pertinent onwaar is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.