Ads Top

120 miljoen euro orders duurzame productieprocessen Audi, VW, MAN en Opel

Imtech N.V. is gevraagd auto- en vrachtwagenproducenten te helpen hun productie te verduurzamen. Er zijn van Audi, VW, MAN en Opel nieuwe orders ter waarde van 120 miljoen euro ontvangen. De Imtech-oplossingen dragen niet alleen bij aan een beter milieu en aan het bereiken van duurzaamheiddoelstellingen van deze klanten, maar maken tegelijkertijd een meer kostenefficinte productie mogelijk. Ren van der Bruggen, CEO Imtech: ‘De automobielindustrie is een belangrijke motor voor de Duitse economie. Imtech bezit hier een sterke positie als technologiepartner en is onder meer actief met de inrichting van technische infrastructuur, het verduurzamen van productieprocessen, geavanceerde testtechnologie waarmee nieuwe en zuinige automodellen met een lage CO2-uitstoot worden ontwikkeld en realisatie van hightech testfaciliteiten. De nadruk ligt op innovatieve totaaloplossingen. De nieuwe orders bewijzen onze sterke positie.’
In Ingolstadt heeft Audi een miljardeninvestering aangekondigd met als doel de productie aanzienlijk te verduurzamen en milieuvriendelijke elektrische en hybride auto’s te ontwikkelen. Mede in dit kader is besloten dat Audi afvalwarmte gaat gebruiken die vrijkomt van de nabij gelegen olieraffinaderij Petroplus en van de afvalverwerkingcentrale Ingolstadt. Om deze industrile afvalwarmte optimaal te gebruiken zal Imtech zowel een hightech stadsverwarmingstation als een innovatief heetwaterstation realiseren. Beide worden gentegreerd in de bestaande stadsverwarming waarop een deel van de productie van Audi is aangesloten. Het resultaat is een aanzienlijke energieoptimalisatie waarmee nog dit jaar 67.000 ton aan schadelijke CO2-uitstoot wordt bespaard.
 Nieuwe energiecentrale voor VW
 VW produceert in Baunatal versnellingsbakken. Vanaf medio 2012 zal VW hier de modernste technologie gaan inzetten voor de productie van stroom en warmte. Hierdoor is VW in staat om 75% van de noodzakelijke stroombehoefte zelf tot stand te brengen en zal er 30% procent minder energie verbruikt worden. Imtech realiseert een nieuwe hightech warmtekrachtcentrale (CO2- en Nox-neutrale gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit - kracht - met een hoog rendement), inclusief alle bijbehorende duurzame stoom- en watercomponenten.
Voor VW in Zwickau en MAN in München realiseert Imtech de complete duurzame technische infrastructuur in nieuwe productiehallen. Integratie van alle aanwezige technische voorzieningen - onder meer warmte, koeling, stroomvoorziening, energiedistributie, elektrotechniek, hightech meet- en regeltechniek, brandbeveiliging - maakt het mogelijk een energie-efficinte en duurzame productie tot stand te brengen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.